Technologia żywności i żywienie człowieka

TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

  1. Profil kierunku:
    • ogólnoakademicki
  2. Tryb i forma studiów:
    • studia stacjonarne I stopnia (inżynierskie), czas trwania 7 semestrów
    • studia niestacjonarne I stopnia (inżynierskie), czas trwania 7 semestrów
  3. Specjalności studiów inżynierskich:
    • jakość i bezpieczeństwo żywności (S, NS),
    • żywienie człowieka i dietetyka (S,NS) – NOWOŚĆ

Planowane uruchomienie nowej specjalności dla studiów rozpoczynających się od roku akademickiego 2021/2022

  1. Jaki przedmiot warto zdawać na maturze?
    • Język obcy nowożytny i 2 przedmioty spośród następujących: matematyka, informatyka, fizyka, biologia, chemia, język polski.
  2. Na jaką pracę możesz liczyć?
    • kierownik działu kontroli produktów świeżych,
    • kierownik laboratorium,
    • kierownik produkcji,
    • specjalista ds. kontroli jakości żywności,
    • technolog żywności.

 

Sylwetka absolwenta I stopnia studia inżynierskie 7 - semestralne na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA.
Sylwetka absolwenta obowiązuje studentów rozpoczynających studia od roku akademickiego 2021/2022.

Sylwetka absolwenta

Sylwetka absolwenta I stopnia studia inżynierskie 7 - semestralne na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA.
Sylwetka absolwenta obowiązuje od roku akademickiego 2019/2020.

Sylwetka absolwenta

Sylwetka absolwenta I stopnia studia inżynierskie 7 - semestralne na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA.
Sylwetka absolwenta obowiązuje od roku akademickiego 2017/2018.

Sylwetka absolwenta

Chcesz wiedzieć więcej o nas? Kim jesteśmy?
Jak działamy? Odwiedź nasz profil na Facebooku.

         Facebook         

Dołącz do grona naszych studentów!
Rekrutacja na stronie:

        Rekrutacja